Ervaringen - pagina STIMEZO Groningen

Op deze pagina worden ervaringen van meisjes en vrouwen gecopieerd vanuit de "lotgenotenpagina"

De Directie van Stimezo Groningen heeft hierop geen invloed

 

Datum

05-06-2005

Naam 

fries (---.upc-i.chello.nl)

ik heb een zuigcurretage gehad in Groningen onder volledige narcose., dat is me prima bevallen,ik wou van al die ellende niks mee maken. De opvang door de verpleging daar was enorm goed, en je bent in een keer van alles af.

07-07-2005

Marliesl

Stimezo in Groningen is ook een kliniek. Er staan 2 bedden en 4 stoelen en een omkleed hokje + losse toilet. Het wachten voor je beurt is ongeveer 15 min waarna je een lijst moet invullen en een gesprek met iemand krijgt. Daarna wordt je opgehaald door de arts en volgt er nog een gesprek voordat de behandeling daadwerkelijk plaats vindt. Wanneer zij ook maar twijfelen aan je keuze, krijg je nog een gesprek! Ze willen zeker weten dat je dit ook echt wilt! Vind ik een goede zaak! Bij de behandeling mag je vriend wel aanwezig zijn of een ander vertrouwd persoon. In de uitrust kamer mag er geen mannelijk gezeldschap mee ivm de andere vrouwen. Logisch! Aardige mensen behulpzaam en goed gegaan allemaal! dikke Prima deze kliniek!

06-08-2005

Anoniem (---.upc-j.chello.nl)

Ik moest er om 14.30uur zijn, de wachtkamer zat behoorlijk vol met allemaal lotgenoten dat is geruststellend. Ik werd om 16.00uur opgeroepen eerst even een gesprekje gehad met de gyneacoloog en toen werd ik behandeld. Mijn man was overal bij dit gaf mij een goed gevoel. De begeleiding is heel goed de verpleegkundige is bij je en leidt je tijdens de procedure af. Bij mij deed het oprekken van de baarmoeder en het uitzuigen het meeste pijn maar het duurt al met al niet langer dan een minuut. En je wordt goed in de gaten gehouden. Daarna ben ik naar de uitslaapkamer gegaan omdat ik dreigde flauw te vallen heb ik even op een bed gelegen.

Omdat ik de laatste was mocht mijn man bij mij blijven in de uitslaapkamer. Het enige negatieve aan deze ervaring vond ik dat ik anderhalf uur heb zitten wachten. Verder niets dan positief en blij dat ik het heb gehad.

08-08-2005

Jeniffer (---.direct-adsl.nl

Mijn vriend is ook met mij meegegaan naar de kliniek in Groningen. Zoals ik ook al in eerdere verhalen gelezen had moesten we inderdaad wel lang wachten. Toen we aan de beurt waren hadden we eerst een gesprek met de zuster, en hierna een gesprek met de dokter. Beide hebben ze ons de behandeling erg goed uitgelegd, en ze stelden me gerust. Na de gesprekken moest mijn vriend terug naar de wachtkamer, en mocht ik me gaan omkleden en naar de wc, daarna wachten tot ik opgehaald werd. De zuster kwam mij halen, samen met mijn vriend, hij bleef ook bij de behandeling. Er werd eerst een echo gemaakt, die ik zelf ook mocht bekijken, en er werd een inwendig onderzoek gedaan. Op de echo bleek dat ik 8 weken zwanger was, dit viel erg mee, omdat wij zelf van 12 weken waren uitgegaan. Mijn vriend en de zuster zaten bij mijn hoofd en bleven met mij praten. Toen zei ze; de verdoving zitten er al in. Ik had helemaal niks gevoeld terwijl ik hier zo erg tegen op zag! Toen de dokter ging beginnen met het zuigen begon het een beetje pijn te doen, dit was ook van te voren verteld. Maar dit duurde gelukkig maar een paar minuten en toen was het voorbij. Voorzichtig mocht ik omhoog komen. Mijn vriend vroeg de dokter of hij het ook kon zien, dat vond ik erg raar, maar de dokter hield het bakje op.Ik was misselijk en was bang dat ik moest overgeven als ik het zou zien, maar ik wou het toch wel graag. Daarna bracht de zuster mij naar de rustkamer, waar ik op een stoel bleef zitten. Ik kreeg een dikke deken over me heen en een kopje thee en koekjes.

Ik voelde me na omstandigheden goed, een beetje misselijk en klein beetje buikpijn, maar ik had geen pijnstiller nodig. De dokter en zuster kwamen nog een paar keer kijken hoe het ging, en na een klein half uurtje mocht ik naar huis. Ondanks dat ik er zo tegen op zag, kan ik iedereen zeggen dat de behandeling zelf reuze mee valt. Iedereen, de zuster en dokter, waren echt super aardig! Daar wil ik hun nogmaals bedanken, maar vooral ook iedereen hier op dit forum. Ik heb heel erg veel gehad en alle verhalen en reacties. En ben ook blij dat ik hierdoor voor een behandeling in de kliniek heb gekozen.

.assen1.dr.home.nl)

M---.assen1.dr.home.nl)

Vorige week maandag was het zover, ik ging naar Groningen voor een abortus. Hierover wil ik eerst het volgende kwijt, de behandeling viel mij eerlijk gezegd tegen en mischien dat dat komt omdat ik gerekend had op een roesje zodat je er eigenlijk niks van zou merken (de behandeling dan), maar ik kreeg geen roesje, dat deden ze daar niet. De vrouw die erbij was was wel heel erg aardig enzo. Ik heb ook 'last' van dat rare bloeden dat het af en toe gewoon bloeden is maar ook dat je echt bruine afscheiding hebt ofzo.

.

 [terug naar adressen van de klinieken] [terug naar veelgestelde vragen ] [terug naar de abortuspagina] [lotgenotenpagina]