Ervaringen - pagina kliniek in Zwolle

Op deze pagina worden ervaringen van meisjes en vrouwen gecopieerd vanuit de "lotgenotenpagina"

De Directie van de kliniek in Zwolle heeft hierop geen invloed

 

Datum

Naam 

6-08-2005

Joke (---.emmen1.dr.home.nl)

Verder wil ik nog even zeggen dat ik in Zwolle bij Stimezo ben geweest en daar helpen ze je uitstekend, de 'zuster' deed heel erg haar best om me gerust te stellen! Dat geeft je toch een prettig gevoel in een onprettige situatie.

Dit is mijn ervaring geweest. Heel gemoedelijk en geruststellend gingen ze te werk, terwijl ik op was van de zenuwen!! Achteraf viel het allemaal heel erg mee, alleen de eerste week heb ik wat buikpijn gehad. Lang leve de ibuprofen! Op een gegeven moment ben je ook die niet meer nodig en denk je dat je alles weer aankan. En dan begin je weer te bloeden...

,Ik heb een vragenlijst meegekregen en die zal ik ook invullen en opsturen. Deze zal zeer positief beantwoord worden, ondanks de vervelende situatie en de stress waar je als vrouw zijnde in zit, vond ik het achteraf echt meevallen mede door de goede zorg van de hele staf van deze kliniek. Erg aardig!!

Het zal je werk maar zijn! Petje af!! Mijn vriend was ook mee, zelfs hij was zenuwachtig maar ook hij werd goed benaderd. Super wat ze daar doen!

 09-10-2005

Mo (---.deven1.ov.home.nl)

Ik ben voor een abortus in Zwolle geweest. Ik ben denk ik niet echt een "piepert", maar ik vond de ingreep best pijnlijk. Volgens mijn man kwam er nogal wat bloed uit. Na de ingreep werd het me zwart voor de ogen en ik kon niet direct opstaan. Nu, na ruim drie weken, is het bloeden zo goed als gestopt. Wel is mijn buik nog steeds wat opgezet en gevoelig, vooral de linkerkant.

Afgelopen vrijdag heeft mijn huisarts de nacontrole gedaan. Hij vond mijn baarmoeder te veel opgezet, er zou sprake kunnen zijn van een beschadiging (hij zag rode bloedpuntjes) of misschien wel van een nog steeds voortdurende zwangerschap. Hij heeft me voor een extra controle doorgestuurd naar een gyneacoloog, waar ik volgende week terecht kan.

Ik heb er nooit bij stilgestaan dat een abortus zou kunnen "mislukken".

Ik heb toch maar even contact gezocht met de kliniek, om te informeren of zij "mijn situatie" herkennen. Er werd mij verteld dat het mogelijk is dat een achtergebleven stukje weefsel kan gaan woekeren en zwangerschapshormonen kan blijven produceren. Geen zwangerschap dus, maar wel de hormonen. De dame aan de telefoon vroeg mij of ik de bevindingen van de gyneacoloog aan hen wilde doorgeven.

Ongeveer een uurtje later werd ik door de kliniek teruggebeld; mijn ongeruste telefoontje was doorgegeven aan de arts die mij heeft behandeld en deze arts wil graag dat ik a.s. donderdagmiddag bij haar kom voor een controle. Indien nodig, zal ze mijn baarmoeder "nazuigen".

Ik ga met gemengde gevoelens terug naar de kliniek.

 02-11-2005

Maria (---.speed.planet.nl)

Ik ben bij Stimezo in Zwolle geweest en daar waren ze echt lief en begrijpend,lieten ook echt geen beelden zien van de echo en probeerde je op een normale manier een beetje af te leiden ook de na controle was daar goed je kreeg echt een gesprek en een onderzoek en ze boden nog begeleiding aan.

Misschien een tip voor iemand die toch al voor deze moeilijke keuze staat.

 09-11-2005

Maria  (---.speed.planet.nl)

Ik ben bij Stimezo in Zwolle geweest en kon daar terecht zonder verwijsbriefje van de huisarts en ook de nacontrole kon ik gewoon daar doen. Bij mij is het iets anders verlopen dan bij de meesten zo te lezen,bij het eerste gesprek wat ik daar had kreeg ik de keuze om de abortus de volgende dag al te doen omdat er iemand was uitgevallen dus de vijf dagen bedenktijd heb ik toen niet gehad maar had er daarvoor al heeeeeeeel goed over nagedacht hoor.

De familie van mijn ex dacht toen dus ook gelijk dat ik alles verzonnen had omdat ze dat schijnbaar normaal nooit doen zonder bedenktijd.Nou zoiets verzin je niet hoor!Ze vonden bij Stimezo dat ik enorm zeker over kwam vandaar dat ze mij dit aanboden zo legde ze mij toen uit.

Wil nog even zeggen dat ze daar echt super aardig en meelevend waren.

[terug naar adressen van de klinieken] [terug naar veelgestelde vragen ] [terug naar de abortuspagina] [lotgenotenpagina] .