Ervaringen bij de kliniek in Heemstede

Op deze pagina worden ervaringen van meisjes en vrouwen gecopieerd vanuit de "lotgenotenpagina"

De Directie van de kliniek heeft hierop geen invloed

 

Datum

Naam 

 18-10-2005  

 Juul (---.adsl-surfen.hetnet.nl)

 

 

ABORTUS BIJ 22 WEKEN.

We zijn op een vrijdag naar de abortuskliniek in Heemstede geweest, waar bleek dat we de dinsdag er op moesten beslissen wat we zouden doen. Nog een echo van ons kindje laten maken en toen kwam het weekend... We hebben nog nooit zoveel gepraat, de nood naar sigaretten en alcohol steeg! Dat was tenslotte onze manier om alles op te lossen, Dinsdag waren we 's-ochtends heel vroeg naar Heemstede gegaan. Er werd nog een echo gemaakt om te kijken of alles in orde was... Weer werd er gevraagd of we dit wel echt wilden...

De navelstreng werd doorgeknipt terwijl ik onder volledige narcose was en daarna werd ik aan een infuus gelegd met weeenopwekkers. Dit duurde van 12:00 tot 20:00. Het kindje was toen al overleden door het doorknippen van de navelstreng, maar pas na 8 uur zou het 'geboren' kunnen worden. Om half 7 kreeg ik last van weeen en werd ik met spoed naar de ok gebracht, waar ons kindje is geboren. Daarna voelde ik me eigenlijk heel goed, maar ik moest verplicht op bed blijven liggen en rust houden.

De geboorte van mijn kindje is me niet bijgebleven maar wel de kleine dingen zoals de crackers die ik mocht eten overdag en de glaasjes appelsap die ik verplicht moest drinken. De dag erna heeft mijn vriend me op gehaald en hebben we allebei een tatoeage op onze schouder laten zetten van een tekening die ons aan ons kindje deed herinneren. Alles verliep eigenlijk vrij goed daarna, we misten ons kindje wel... Maar zelfs nu zijn we na veel praten nog steeds gelukkig met de beslissing die we samen hebben genomen. Veel mensen zeggen achteraf dat ze je hadden kunnen helpen, maar ik denk dat dit niet alleen voor ons het beste is geweest, maar ook voor ons mooie kindje! We hebben nu besloten om te gaan trouwen, maar kindjes zullen er de komende 5 jaar niet komen, aangezien ik een spiraaltje heb genomen. Ik weet hoe het is om een kindje kwijt te raken en dat wens ik niemand toe. Maar als je er zelf volledig achter staat zou ik zeggen dat je je niet moet laten tegenhouden door de gedachte dat het zielig is voor je kindje..

 06-02-2006 22:57

ingrid (---.cable.quicknet.nl)

Ik ben in Heemstede(bloemenhoven) geweest.

Als je een afspraak gaat maken kun je alles vragen, hoor je ook wat je allemaal mee moet nemen. Ik moest wel een verwijsbrief van de huisarts mee, maar dat is niet overal zo, dat moet je dan even vragen. Bloedgroep kunnen ze daar bepalen.

De dag zelf heb ik als "meegevallen"ervaren, ondanks dat het een rotsituatie is. Je komt binnen, moet je melden aan de balie, daar merk je al hoe lief ze daar zijn. Het is wel veel en lang wachten. Na een tijdje had ik een gesprekje, later een inwendig onderzoek en echo, daarna weer een gesprekje en na 4 uren werd ik pas echt "geholpen".

Had gekozen voor een roesje, kreeg een prikje en was zo weg, toen ik wakker werd( leek net een minuutje later maar was 15 minuten later) was ik meteen klaar wakker en wist meteen wat er gebeurt was, kreeg toen wel meteen een huilbui. Daarna moest ik nog anderhalf uur daar blijven om te kijken of alles goed gaatmet de bloeding en of de baarmoeder weer goed op z'n plaatsje gaat. Ondertussen heb ik heel veel gegeten, had erg honger na de hele dag niets eten. Het viel echt allemaal mee, heb er geen spijt van maar heb wel steeds meer het gevoel van dat ik nu echt het kindje kwijt ben, dat komt er nu, bijna 3 weken later, eigenlijk pas uit. Heb het heel druk gehad met alles af te sluiten met ex dus heb mezelf geen tijd gegunt om er aan te denken. Denk nu steeds van hoe zal het kleintje er uit hebben gezien, jongetje of meisje en ik hou de datum steeds in de gaten en denk dan; nu zou het zo groot zijn ongeveer. zulke dingen. 17 juli dat zal een moeilijke dag worden, dat was de uitgerekende datum.

11-11-2006

[terug naar adressen van de klinieken] [terug naar veelgestelde vragen ] [terug naar de abortuspagina] [lotgenotenpagina] .