ik ben 24 jaar,moeder van een zoontje van 4, en woon in denhaag

toen ik vorig jaar mn relatie van 8 weken naar de maan zag gaan doordat mn ex er vandoor ging, bleek ik maand later zwanger te zijn.. Paniek al om.. want HOE kon dit.. OK,. geen zin in biologie les....

Ik belde hem op, want we waren immers maatjes...( tot dat moment..) en vertelde dat we een klein probleempje hadden.. Ik heb een uitkering en kon onmogelijk voor 2 kindjes in m'n eentje zorgen... Hij was lomp genoeg mij financieel niet te steunen.. dus.. daar sta je dan.. met je rug tegen de muur... piekerend over een beslissing.. die zoveel pijn deed...

Ik maakte een afspraak in de kliniek in den Haag.. en er werd een echo gemaakt... 7 weken zwanger.. pffffff zo lang al...

Dan ga je op internet rondneuzen wat je zoal te wachten staat.... omdat ik langer dan 5 wk zwanger was heb je die verrotte 5 dagen bedenktijd.. een week later kon ik terecht voor de ingreep..m'n ex was alles behalve meelevend, want die eikel is niet eens meegeweest..en heeft me niet gebeld om te vragen hoe het was..

28 sept 2004.. Om 10 uur moest ik in de kliniek zijn.. mocht m'n nachthemd aan en moest wachten... m'n zus was meegegaan.. ** wat een geluk**

Met 2 zusters./artsen, weet ik wat.,. in de kamer.. de 1 deed haar werk.. en de ander hield mij in de gaten.. Ik moest van de zuster maar naar het plafond kijken als ik een beetje misselijk werd.. Goh ik zie nu nog die walgelijke tl verlichtingsbak met die stickers van rupsen en vlinders er op..maar ja.. je moet wat ?!

Bijna aan het einde... was ik met de zuster in gesprek over mn zoontje van toen 3.. en ze zuster draaide het beeldscherm van de echo die ze ging maken.. ik had wel pijn .. maar d8 dat het al achter de rug was.. omdat ze het scherm aanzette..

Pfff dan krijg je gel op je buik.. en gaat de echotv aan... ik zag mn *pluisje* nog zitten in mn buik... toen voelde ik een sterk zuig gevoel daar ergens beneden.. en zag ineens dat kleine boontje uit beeld wegfloepen.. en hoorde hard zuig geluid..* dat was het dus blijkbaar* ,met alle respect.. ik begrijp dat die mensen hun werk doen maar DIT HAD IK NIET WILLEN ZIEN!!!

Nu nog , als ik m'n ogen dichtdoe en er aan denk, zie ik dat beeld voor me.. dat m'n pluisje uit beeld werd gezogen...

Je word naar huis gestuurd met een strippie brufennetjes en een pakkie maandverband... en doe er maar mee wat je wilt..

5 weken later nacontrole.. Op de site staat zo perfect omschreven dat er een nagesprek volgt.. om te vragen hoe je de ingreep ervaren hebt.. 't is dat ik dat mens op de gang na de echo - waarop alles ok was -.. vroeg hoe dat zat met de nacontrole.. Oh, ' t was allemaal ok.. ik mocht alles weer doen wat ik wilde..

Heb haar ff pissig aangekeken en heb haar toch even verteld dat ik m'n ingreep als kloterig heb ervaren, juist door die beelden die ik nog zie... 't is een kleine moeite voor die meiden om ff dat beeldscherm een kwartslag te draaien zodat de meid in kwestie die **geholpen** word dat niet mee hoeft te krijgen..

Ze zou er werk van maken.. Nu ruim een jaar later.. heb ik nog steeds af en toe wat mindere momenten..

Ik weet niet of ik het zelfde besloten had. als ik van te voren had geweten dat dit zoveel impact zou hebben, maar dat lees je nergens..

 Zo. das er ook weer uit...

Moet er ook wel bij zeggen dat ik altijd tegen abortus ben geweest....en dat is door m'n ervaringen niet minder geworden...

Ook al heb ik gekozen voor kwaliteit van leven voor mij en m'n zoontje...

Ik pink best nog wel es een traantje weg...

l:efs liesjuh

Naschrift:

Net na m;n abortus vertrouwde ik geen enkele man meer.. en het heeft ook zeker 8 maanden geduurd voor ik weer vertrouwen vond in een man..Eind mei 2005 ongeveer 2 weken na de uitgerekende datum.. leerde ik mn huidige vriend kennen.. 't Gaat al 8 maanden hardstikke goed en hebben zeker grote plannen voor de toekomst.. en ja.. als het allemaal mee zit..hopen we in de toekomst nog een kindje van ons samen te mogen krijgen..

Ik heb echt nog wel verdriet om wat ik gedaan heb..maar ik sta tot op de dag van vandaag achter de beslissing die ik toen maakte.. Ook als dat een verscheurd gevoel heeft van tijd tot tijd..

 [terug naar adressen van de klinieken] [terug naar veelgestelde vragen ] [terug naar de abortuspagina] [lotgenotenpagina]