"We kwamen om half 9 (nou ja.. iets later, hun routeplanner bleek niet te kloppen ) daar binnen. Ik moest 2 formulieren invullen: 1 met persoonlijke gegevens en 1 met medische geschiedenis enzo. Daarna moesten we even wachten.

Na ongeveer 20 min. kreeg ik eerst een echo, waarbij werd vastgesteld dat de zwangerschap idd een week of 6/7 gevorderd was. Vervolgens moesten we weer ong. half uurtje wachten op het gesprekje. Hierin werd uitgelegd hoe de procedure zou gaan en werd me gevraagd wat de redenen waren dat ik voor abortus koos. Verder moest ik natuurlijk een handtekening zetten.

Daarna moesten we weer een tijdje wachten en toen werd ik opgehaald (vriend mocht niet mee). Boven moest ik broek + schoenen uitdoen en een nachthemd aandoen. Eerst werd er nog even een druppel bloed afgenomen om m'n rhesusfactor te bepalen (in denk voor het geval er complicaties zouden optreden) en moest ik nog even verplicht naar het toilet.

Niet lang daarna werd ik naar de O.K. begeleid, moest ik m'n slipje uitdoen en gaan liggen op zo'n tafel met benen in van die steunen. Ik kreeg wat ze noemden een "algemene pijnstiller" in m'n arm ingespoten waar ik onmiddelijk ontzettend duizelig van werd. (de hele kamer draaide letterlijk ) Vrijwel onmiddelijk daarna begon de arts aan de procedure, doordat ik draaierig was heb ik er niet veel van meegekregen, behalve een korte, ietwat stekende pijn en een krakend (??) geluid.. Hooguit 2 minuten later was het alweer over. Ik kreeg een megamaandverband en een zeer vage netachtige megaonderbroek aan en mocht naar de uitrustkamer lopen. (wel met wat steun aangezien de wereld nog steeds tolde) Er werd me aangeraden wat thee te drinken en koekjes te eten maar ik was nogal misselijk dus ik heb een half koekje weggeknaagd en 2 slokken thee gedronken en na een kwartier ongeveer heb ik me aangekleed en ben ik naar beneden gelopen. Mijn vriend wachtte daar op me en had de antibiotica (tegen infecties) al gehaald bij de apotheek gelukkig. We zijn ook direct weer naar huis gegaan daarna, om half 12 waren we alweer thuis."

 

Misschien verschilt het per persoon maar ik heb dus geen hevige pijn ofzo gehad, ook niet na die tijd.

 [terug naar adressen van de klinieken] [terug naar veelgestelde vragen ] [terug naar de abortuspagina] [lotgenotenpagina]