Ervaringen - pagina PRETERM Kliniek den Haag

Op deze pagina worden ervaringen van meisjes en vrouwen gecopieerd vanuit de "lotgenotenpagina"

De Directie van Preterm heeft hierop geen invloed

 

Datum

06-07-2005

Naam 

Saskia (---.cable.wanadoo.nl)

Ik heb een super goede ervaring gehad met de preterm kliniek in Den Haag. Heel aardig, begripvol en inderdaad men spreekt er perfect nederlands hoor!! Bovendien kreeg ik er een roesje, dat vond ik perfect. Een dikke tien.

 07-07-2005

calimero (---.speed.planet.nl)

Ik ben in 1996 ook bij de Preterm kliniek terecht gekomen en die hebben mij heel erg goed geholpen met het regelen van mijn abortus in London. Vooraf tijdend het gesprek en het lichamelijk onderzoek en ook naderhand ben ik door de kliniek nog een paar keer gebelt met de vraag hoe het ging en ik kon altijd weer bij ze terecht als ik nog wat wilde weten. Uitstekend.

13-07-2005

Kien (---.speed.planet.nl)

Ik heb op 25 mrt jl. een abortus ondergaan in bovenstaande kliniek. Wat als eerste opviel was de verschillende nationaliteiten van het personeel. Het sprak overigens goed nederlands hoor! Na aanmelding moest ik met mijn partner erbij ongeveer een half uur wachten voordat we een gesprek hadden met een lieve vrouw ( haar functie ben ik vergeten..) die een echo maakte en naar de bloeddruk en gewicht ed. keek. Toen mochten we samen nog een half uurtje wachten en moest ik alleen door naar boven. Daar, na het omkleden nog een poos in een volle wachtkamer moeten wachten en ondertussen hoor je allerlei zuigende geluiden uit de behandelkamer komen.... Ook in de behandelkamer werd je heel lief begroet en gerust gesteld. Na een half uurtje werd ik wakker in de uitslaapruimte en kreeg ik een kopje thee met erg droog brood. Althans zo voelde het op dat moment. Kortsluitend vond ik alle mensen daar erg lief en vriendelijk alleen moeten ze echt iets aan de wachttijden doen. Ik moest mij 's morgens om 9 uur melden en ik werd uiteindelijk om 11.15 uur geholpen. Als je dan stijf van de zenuwen en rammelend van de honger( vanwege het roesje) zo lang moet wachten vind ik dat niet correct.

17-09-2005 15:14

nuria (---.cable.casema.nl)

Hee hallo,

Ik ben in 2002 ""geholpen""bij de Preterm kliniek te Scheveningen.

Hele fijne mensen, de directrice is een superschat. Dus mocht je tot een ingreep besluiten,dan lijkt me dat het juiste adres.

 25-09-2005 23:47

 katje (84.87.62.---  

Ik heb de ingreep in den Haag (Preterm) laten plaatsvinden, en dit is mij erg goed bevallen. goede begeleiding, goede nazorg. ze zijn echt heel lief voor je, en dat kun je op dat moment echt gebruiken. Ik ben bang voor ingrepen, was bang voor de narcose (nooit gehad), maar dit is echt ideaal. je bent er niet bij als het gebeurt en dat is geestelijk ook prettiger. ik heb er ook voor gekozen om niet naar de echo te kijken. als je daar ligt dan heb je je keuze gemaakt en moet je het jezelf niet moeilijker gaan maken, was mijn visie. maar dat is voor iedereen anders. De napijn viel mij erg mee, en ik ben echt een watje , dus kun je nagaan.

Als je kiest voor een abortus, dan zul je misschien toch nog wat twijfel hebben tot je naar de kliniek gaat, dit had ik ook. Maar als je daar eenmaal bent, dan moet je vertrouwen hebben op je gevoel (intuitie). je zult vanzelf voelen, of je de goede keus maakt of niet. je kunt altijd terug. Het kan zijn dat je denkt: wat doe ik hier???!! of juist een gevoel van opluchting. Ik heb echt gejankt op de behandeltafel, niet omdat het zeer deed ofzo, maar omdat ik er zo van baalde dat dit moest gebeuren. en toch stond ik achter mn keuze, ik voelde dat het goed was. klinkt raar, maar na de ingreep werd dit bevestigd. Ik werd wakker uit de narcose, en het eerste wat ik voelde was opluchting en bevrijding, ik hoefde niet meer te worstelen met de keuze. Ik was ECHT opgelucht. Daarna voelde ik me al snel goed.

.

[terug naar adressen van de klinieken] [terug naar veelgestelde vragen ] [terug naar de abortuspagina] [lotgenotenpagina]